ALBUESMERTER

ALBUESMERTER | Behandling af albuesmerter

Albuesmerter opstår ofte som følge af overbelastning. Det kan skyldes arbejde med computermus eller mange gentagne håndledsbevægelser ved brug af fx værktøj. Smerter i albuen kan også skyldes irritation af nerver i nakken.

Albuesmerter kan også være kendt som:

  • Tennisalbue
  • Golfalbue
  • Musearm

Alle tre navne dækker over smertetilstande ved albuen.

Akupunktur og manuel medicin er meget effektivt til behandling af albuesmerter. Ofte vil manuel behandling af albueleddet og evt. nakkens led lindre eller helt fjerne symptomerne. Når du bruger akupunktur som behandling af albuesmerter vil akupunkturnålene løsne op for blokeringer i kroppen samt hjælpe med at løsne op for de muskelspændinger, som også ofte opstår i forbindelse med smerter og ondt i albuen.

Akupunktur – effektiv behandling af albuesmerter

Oplever du smerter og ondt i albuen eller oplever du en fornemmelse af stivhed i håndleddet?

Symptomerne på tennisalbue / golfalbue/ musearm er smerte i muskulaturen ved albuen og nogle gange stråler det ud mod fingrene. Der ses ofte en forværring i løbet af dagen ved belastning af albuen. Har det gjort ondt i albuen og har man haft albuesmerter i længere tid, kan man også opleve smerter i hvile. Albuesmerterne kommer fra mindre bristninger i det bindevæv, der holder musklerne ned til knoglen. Når vævet bliver irriteret opstår der en slags betændelsestilstand i området, der giver albuesmerter. Lidelsen vil ofte gå over af sig selv, men i nogle tilfælde kan det være nødvendigt med yderligere behandling. Ønsker man at fremme helingen kan akupunktur og manuel medicin være en meget effektiv behandling af albuesmerter. Ofte vil manuel behandling af albueleddet og evt. nakkens led kunne lindre eller helt fjerne symptomerne.

Hvad kan jeg selv gøre for at mindske albuesmerter?

Smerter i albuen kan være ødelæggende for ens dagligdag. Små ting, som at tage en liter mælk ud af køleskabet, lave mad, eller hælde kaffe op, kan blive en pine. Heldigvis kan akupunkturbehandling af albuesmerter skabe en mærkbar bedring i løbet af ganske få behandlinger.

For at støtte din akupunkturbehandling af albuesmerter og fremme helingen, er det vigtigt at du i din hverdag husker:

  • At holde armen i ro og vær opmærksom på de bevægelser, der forårsager smerte.
  • Bruger det rigtige udstyr og teknik når du dyrker sport og er på job.
  • Undgår fast greb og overforbrug af håndleddet.

 

Med den rette behandling af dine albuesmerter er du snart helt funktionsdygtig igen.