BIHULEBETÆNDELSE (SINUITIS)

Bihulebetændelse | Behandling af bihulebetændelse

Behandling af bihulebetændelse
Bihulebetændelse (Sinuitis) starter ofte med forkølelse, der svækker slimhinderne i øre, næse og hals, så bakterier kan invadere områderne. Når afløbet fra bihulerne er lukket/stoppet, kan der opstå betændelse i de hulrum (bihuler), der støder op til næsen. Normalt vil immunforsvaret bekæmpe forkølelsen på 2-3 dage, men ved et svækket immunforsvar kan kroppen ikke kan bekæmpe betændelsestilstanden, og dermed udvikles kroniske gener i form af bihulebetændelse.

Behandling af bihulebetændelse med akupunktur er ganske effektiv. Vi behandler dels de lokale områder, der har direkte indflydelse på bihulerne og punkter, der styrker dit immunforsvar.

Symptomer på bihulebetændelse ligner i starten en langtrukket forkølelse. Der senere trækker over smerter i kinderne, bag øjnene eller i panden, hovedpine og nakkesmerter, som forværres når man går eller bøjer sig forover. Ved bihulebetændelse kan der også forekomme feber og sløjhed udover de almindelige forkølelsessymptomer.

Hvis du lider af bihulebetændelse er behandling vigtigt. Selvom bihulebetændelse hurtigt kan behandles, kan tilstanden føre til alvorlige lidelser. Alvorlige symptomer på bihulebetændelse kan være hævelser omkring øjet, der kan resultere i dobbeltsyn og skal behandles akut for ikke at miste synet på øjet. I andre sjældne tilfælde kan bihulebetændelse sprede sig til knogler, hjerne og hjernehinder. Søg læge hvis du oplever en forværring af dine symptomer.

 

Akupunktur som behandling af bihulebetændelse

Akupunktur er en meget effektiv behandling til at afhjælpe symptomerne ved bihulebetændelse.  Ved at påvirke de rigtige akupunkturpunkter skabes der en øget gennemstrømning, der går igennem bihulerne så slimophobningen opløses. Behandlingen af bihulebetændelse med akupunktur stimulerer kroppens egne helbredelses processer, og styrker kroppens evne til at omdanne og bortskaffe slim i kroppen.

Behandlingen foregår i behagelige, lyse patientværelser og vi tilstræber, at det er i en positiv og afslappet atmosfære. Akupunkturbehandling af bihulebetændelse kan tage op til 50 minutter.

 

Med akupunktur er det muligt at lindre smerte og hævelse i bihulerne og skabe bedre luftveje. Hvis bihulebetændelsen forekommer hyppigt kan behandling med akupunktur forebygge, at du får bihulebetændelse igen.

Der er ingen grund til at gå rundt med smerter – akupunktur kan hjælpe dig.

 

Hvad kan jeg selv gøre ved bihulebetændelse?

Hvert år rammes tusindvis af danskere af influenza og forkølelse. Når vi bliver ramt af forkølelse, sker det ofte, at bakterier fra næsen spredes til bihulerne, og man bliver ramt af bihulebetændelse. Det kan være en smertefuld affære, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at lindre symptomerne på bihulebetændelse.