HÆLSPORE

Har du ondt i hælen eller under foden, når du går, løber eller dyrker sport? Så er der i de fleste tilfælde tale om en hælspore. Mange oplever den som meget smertefuld, grænsende til det invaliderende. Det kan være svært at komme i gang om morgenen på grund af de til tider voldsomme smerter under foden og i hælen. Heldigvis er der hjælp at hente, og den rette behandling kan i mange tilfælde fjerne smerterne helt.

Hvad er hælspore?

En hælspore er typisk et resultat af en overbelastning af en lille slimsæk under hælknoglen eller overbelastning af hulfodssenen. Det skyldes, at der opstår en inflammation (betændelse) i senen. Du vil derfor mærke en lokal smerte under hælknoglen eller i svangen, når foden belastes.

I forbindelse med en opstået hælspore dannes der en kalkaflejring under hælknoglen. Denne kalkaflejring skyldes overbelastning af trædepuden under knoglen. Det er denne, der forårsager smerten i forbindelse med hælsporen. Lidelsen ses ofte hos elitesportsfolk og motionister samt hos personer, der står og går meget i løbet af dagen. Andre faktorer der kan øge risikoen for dannelse af hælspore, er bl.a.:

  • Platfodethed og overpronation ved gang eller løb
  • Pludselig intensivering af træningsomfang ved løbetræning
  • Overvægt
  • Hulfod
  • Anvendelse af fodtøj, der mangler støddæmpning eller ikke støtter fodens svangbue
  • Diverse gigtsygdomme

Behandling af hælspore

Hos Werge akupunktur har vi mange års erfaring med behandling af hælspore og smerter i hælen. Vi anvender primært disse to behandlingsformer:

  • Akupunktur
  • Manuel medicin

Behandling med akupunktur

Hælspore kan være en særdeles smertefuld lidelse. Peter og Kasper Werge har gode erfaringer med behandling af hælspore med akupunktur. Mange patienter oplever, at smerterne forsvinder helt efter et veltilrettelagt behandlingsforløb med akupunktur.

Behandling med manuel medicin

Manuel medicin er i mange tilfælde en effektiv behandlingsform til at afhjælpe problemerne med en hælspore. Behandlingen giver patienten smertelindring og genetablerer mobiliteten. Peter og Kasper Werge har tilsammen over 25 års erfaring. Det giver dem de kompetencer og den faglige viden, der er nødvendig for at afhjælpe dine problemer med hælsporer med manuel medicin.

Vil du høre mere om behandling af hælspore (hælsmerter) med akupunktur og manuel medicin? Ring til Peter og Kasper Werge på tlf. 86 40 32 72 og få professionel vejledning.