HOFTESMERTER

Hoftesmerter | Behandling af hoftesmerter

Akupunktur og manuel medicin er en effektiv behandlingsmetode mod hoftesmerter.

Hoftesmerter kommer ofte som en konsekvens af slid og hårdt arbejde gennem længere tid, men kan have flere årsager. Behandling med akupunktur og manuel medicin mod hoftesmerter kan øge mobiliteten og kan give dig et aktivt liv igen.

Behandling af hoftesmerter med akupunktur

Akupunktur mod hoftesmerter vil løsne muskler og nerver, og kan dermed hurtigt afhjælpe dine smerter, og hjælpe dig med at blive smertefri.

Behandling med akupunktur stimulerer nerverne i din hud og muskler. Denne stimulering medfører, at der sker en øget blodgennemstrømning i muskelvævet, samtidig med at hjernen udskiller smertedæmpende hormoner.  Herved reduceres dine hoftesmerter.

Ved mange skader og overbelastning har akupunkturbehandling vist sig at være effektiv også mod hoftesmerter.  Behandling af hoftesmerter med akupunktur og manuel medicin har endda hjulpet mange med at blive helt smertefri. Det afhænger dog af skadens omfang og hvor længe dine hoftesmerter har været der. Specielt ved slidgigt i hoften vil det kræve en kontinuerlig indsats med tilpasning af aktivitetsniveau, træning og akupunkturbehandling at forblive smertefri.

 

Årsager til hoftesmerter

Der kan være mange årsager til hoftesmerter. Derfor er det vigtigt at få foretaget en grundig forundersøgelse, så du er sikret en effektiv akupunkturbehandling af dine smerter.

De hyppigste årsager til hoftesmerter er

  • Slidgigt
  • Skader – fra et fald på hoften, et stød, eller et uheld
  • Inflammation eller betændelse i hoftens muskler, sener eller slimsække
  • Indeklemning af nerver
  • Muskelsmerter
  • Fejlbelastningsskade – ses især hos løbere

Hoftesmerter er ofte forbundet med gangbesvær, der også kan give smertefulde muskelspændinger i resten af kroppen. Med en effektiv behandling med akupunktur mod hoftesmerter, mobilisering af hofteleddet og udspænding af de omkringliggende muskler, kan du blive smertefri.

Selvom hoftesmerter ikke er lige så udbredt som ryg-, nakke- og skuldersmerter, er det stadig et problem, som mange danskere oplever – især i den ældre del af befolkningen. Det skyldes, at vores muskler, sener, knogler og led begynder at miste elasticiteten, når vi bliver ældre, og derfor bliver muskler og led nemmere irriteret og øm efter belastning.

I modsætning til børn og unge, hvor smerterne opstår ved udøvelse af idræt og sport, opstår hoftesmerter hos ældre oftere ved udførelse af almindelige dagligdags aktiviteter. Det kan være efter havearbejde, hovedrengøringen, eller blot ved at stige ind og ud af bilen. Det er ofte kropsstillinger, hvor hoften kommer i yderstilling, der forårsager pludselige hoftesmerter.

 

Hvad kan du selv gøre for at afhjælpe din hoftesmerter?

De fleste problemer med hoften kræver en meget disciplineret indsats for at opnå et godt resultat. For at få den mest effektive akupunkturbehandling, er det vigtigt at sætte sig ind i hvorfor man har fået smerter i hoften. Det gør det nemmere for dig, at forstå de råd og den vejledning du får.