RYGSMERTER

RygsmerterDe fleste af os har på et eller andet tidspunkt haft ondt i ryggen eller døjet med rygsmerter og ved derfor, hvor smertefulde rygsmerter kan være. Dog kan vi trøste os med, at det i de fleste tilfælde er en forbigående tilstand, som forsvinder i løbet af nogle dage. Dog forekommer der også mere kroniske tilfælde af rygsmerter, der kræver behandling. Akupunktur og manuel medicin er ofte særdeles effektivt til behandling af rygsmerter.

Hvorfor har jeg ondt i ryggen?

Rygsmerter er en folkesygdom, og alt for mange har problemer med smerter i ryggen. Faktisk er det hver fjerde dansker, der lider af rygsmerter af den ene eller anden art.

Generelt omtales rygsmerter som “ondt i ryggen”, og det dækker både over rygsmerter i lænden eller højere oppe på ryggen. Rygsmerter kan være invaliderende i hverdagen og kan direkte påvirke både livskvalitet og mobilitet. På grund af smerterne vil man ofte spænde i skuldre og nakke. Ofte påvirkes gangmønstre og siddestillinger, hvilket medfører yderligere belastning på kroppen. Det kan være medvirkende til at forværre rygsmerterne.

Det starter ofte med, at man vågner en morgen med voldsomme rygsmerter. I mange tilfælde er man ikke klar over, hvad smerterne kommer af. Ryggen er et komplekst og sensitivt system af knoglehvirvler, bruskskiver og nervebaner. Derfor skal der heller ikke mere end én forkert bevægelse til, for at ryggen begynder at ”drille”. Årsagerne til rygsmerter kan være mange: overbelastning, muskelinfiltrationer, sammenfald af hvirvler, en klemt nerve, hold i lænderyggen eller diskusprolaps.

Rygsmerterne kan også være opstået på baggrund af hekseskud, der som regel opstår efter en uvant, belastende bevægelse. Dette kunne f.eks. være flytning af tunge ting eller havearbejde. Hekseskud kommer pludseligt eller udvikles gradvist.

Smerter i ryggen kan være meget kraftige. Smerterne kan vare ganske få dage – eller være af mere kronisk karakter, der kræver behandling af rygsmerter.

Behandling af rygsmerter

Hos Werge akupunktur har vi mange års erfaring med akupunktur og manuel medicin til behandling af rygsmerter. Peter og Kasper Werge har opnået gode resultater med at lindre eller helt fjerne smerter i ryggen ved hjælp af disse behandlingsformer.

Med akupunktur og manuel medicin kan Peter og Kasper Werge ofte fjerne eller stærkt reducere rygsmerter – og dermed give dig en bedre dagligdag. Forud for en behandling går en grundig undersøgelse, som skal afdække mulige årsager. Skyldes det forkert fysiologi på arbejdspladsen, kan vi også hjælpe med rådgivning om bedre arbejds- og siddestillinger.
Døjer du med rygsmerter? Kontakt klinikken på tlf. 86 40 32 72 og hør mere om dine muligheder for behandling af rygsmerter med akupunktur og manuel medicin.