STRESS

STRESS | Behandling af stress

Stress rammer flere og flere mennesker i vores moderne og fortravlede samfund og kan være livstruende!

Stress er kroppens måde at advare dig på. Overhører du signalerne eller fejltolker du dine stresssymptomer, vil din krop reagere med endnu flere symptomer. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop, og gør noget ved det, hvis du frygter, at du lider af stress.

Begrebet stress betegner en legemlig eller psykisk belastning.

Symptomer på stress

 • anspændthed
 • voldsom utålmodighed/opfarende
 • søvnløshed
 • angst
 • koncentrationsproblemer
 • hovedpine
 • nakke-, bryst- og rygsmerter

Dette er nogle af de mest almindelige symptomer på stress.

Det er dog vigtigt at huske på, at stresssymptomer er individuelle, og kan variere fra person til person. Lider du af stresssymptomer gennem længere tid, kan behandling med akupunktur hjælpe dig og din krop med det overskud, der skal til for at komme igennem den stressede periode af dit liv.

Ved hjælp af akupunktur behandler vi de områder, der er i ubalance, dermed får din krop ressourcer til at bekæmpe den stress og de stresssymptomer, der slider på dig. Resultaterne af behandling af stress og relaterede sygdomme med akupunktur er rigtig gode.

Når du bruger akupunktur, som behandling af stress og stresssymptomer vil du opleve, hvordan din krop stille og roligt genvinder sin energi og kommer i balance igen.

 

AKUPUNKTUR – EFFEKTIV BEHANDLING AF STRESS

Vidste du, at langvarig stress kan medføre alvorlig risiko for udvikling af livstruende sygdomme? Det hænger blandt andet sammen med udskillelsen af især adrenalin og kortisol, der blandt andet udskilles, når et menneske er under psykisk eller fysisk pres. Ofte kan det være arbejde eller problemer i privatlivet, der lægger et stort pres i hverdagen, og sætter kroppen i en form for forsvarsposition.

I kortere perioder er denne stressreaktion uskadelig og nærmest nødvendig. Men er kroppen udsat for stress gennem længere tid, bliver kroppens systemer overbelastet og har vanskeligt ved at slå reaktionerne fra. Det øger risikoen for kropslige forandringer, skaber ubalance og kan føre til alvorlig sygdom. Det er dokumenteret, at langvarig stress kan skade hjertet og kredsløbet, og giver øget risiko for alvorlige infektionssygdomme, kræft, knogleskørhed og diabetes 2.

Akupunktur som behandling af stress og stresssymptomer kan hjælpe dig med at genoprette balancen i din krop, så du igen kan genvinde selvtilliden og få overskud i din hverdag. Når du bruger akupunktur som behandling af stress og stresssymptomer, styrker du kroppens egne naturlige ressourcer uden brug af medicin.

Vidste du – om stress?

 • At 10 – 12% af den danske befolkning oplever alvorlige stresssymptomer hver dag?
 • At hver 5. der bliver syg af stress, risikere at miste deres job?
 • At 1.400 danskere hvert år dør af psykisk arbejdsbelastning forårsaget af blandt andet stress og stresssymptomer?
 • Ubehandlede stresssymptomer forårsager over halvdelen af alle angstlidelser og depressioner?

Kilde: www.stressforeningen.dk

Stress er et stort problem i hverdagen for rigtigt mange danskere, og kan have store konsekvenser både for den enkelte, familien og for samfundet. Hvis du har mistanke om, at du er på vej til, eller allerede er stresset, er det vigtigt at du søger hjælp og eventuel behandling. Jo tidligere du får hjælp til at håndtere dine stresssymptomer og starter din akupunktur behandling af stress, des mindre vil dine stresssymptomer påvirke din hverdag på sigt.