HOVEDPINE

Behandling af hovedpineHovedpine er en folkesygdom, der rammer på tværs af køn og alder. Heldigvis har langt de fleste personer kun få eller lettere anfald. Der findes forskellige former for hovedpine, og hvilken form man lider af, har stor betydning for at kunne frem til den rette behandling.

Symptomer på hovedpine

Den mest hyppige form for hovedpine er spændingshovedpine. Ved spændingshovedpine varer symptomerne fra få minutter til ca. en uge. Man er ofte plaget af muskelspændinger over skulderåget og imellem skulderbladene.

Spændingshovedpine forveksles ofte med migræne – læs mere om behandling af migræne her.

En anden form for hovedpine er nakkehovedpine. Nakkehovedpine stammer som navnet antyder fra nakken. Hovedpinen skyldes, at leddene ikke bevæger sig helt frit grundet spændinger mellem nakkehvirvlerne. Stivheden i nakken giver spændinger hele vejen op gennem rygsøjlen, der trækker op i baghovedet og/eller stråler helt frem til øjet.

Patienter der lider af nakkehovedpine har ofte også andre symptomer på nakkesmerter.

Behandling af hovedpine

Jævnlige anfald af hovedpine kan være såvel generende som selvfølgelig yderst smertefulde. For at tilbyde den rette behandling af hovedpine er det vigtigt at finde frem til årsagen hos den enkelte patient. For at få stillet den rigtige diagnose, og få den rigtige behandling for din hovedpine, er det vigtigt med en grundig undersøgelse.

Når vi i fællesskab har fundet frem til årsagen til din hovedpine, kan vi tilrettelægge og herefter påbegynde behandlingen. Akupunktur eller manuel medicin er som oftest de hurtigste og mest effektive behandlingsformer, og i langt de fleste tilfælde vil behandlingen bestå af en af disse.

Peter og Kasper Werge har oplevet rigtig gode resultater ved behandling af hovedpine. Læs bl.a. her, hvordan det lykkedes ham at stoppe den hidtil uhelbredelige Hortons hovedpine ved hjælp af akupunktur og manuel medicin og hjalp Tove af med de forfærdelige smerter.