Tove-Og-Peter_CC

Tove fra Langkastrup har i årevis lidt af den forfærdelig Hortons hovedpine. Nu er smerten væk. Og Tove kan nu nyde livet uden begrænsningerne af den voldsomme hovedpine. Takket være akupunktør Peter Werge’s små nåle.

Der findes hovedpine og migræne. Og så er der Hortons hovedpine, der er rendyrket tortur for de uheldige, det rammer. Indtil nu har der ikke været midler, der kunne fjerne smerten, men nu er det lykkes akupunktør Peter Werge fra Randers at helbrede en lokal patient.

Tove Kjeldsen er en frisk dame, der bor i Langkastrup mellem Randers og Auning. Men frisk er hun først blevet for nylig. I flere år har hendes liv været ren overlevelse på grund af Hortons hovedpine.

Det har ikke altid været sådan. Tove har arbejdet på kontor ved HK og Dansk Kommunalarbejderforbund indtil hovedpinen i løbet af 90’erne umuliggjorde en normal arbejdsdag.

Læger og specialister kunne ikke hjælpe med at stoppe den voksende hovedpine, der oftere og oftere vendte tilbage. Hortons hovedpine koncentrerer sig i den ene side af hovedet, og er så voldsom, at patienterne ses slå hovedet imod vægge og mure i ren desperation.

Tove blev fleksjobber, og i 2003 fik hun diagnosen Hortons hovedpine, efter adskillige undersøgelser. Hun fik iltapparat, som er det eneste, der kan dulme smerterne, når anfaldende kommer. Til sidst kunne Tove heller ikke klare sit fleksjob og måtte sendes på pension. Mulighederne for behandling var udtømte.

”På klinikken behandler vi dagligt patienter, der lider af forskellige former for hovedpine og migræne. Og det har vi rigtige gode resultater med. Men jeg havde faktisk ikke arbejdet med Hortons hovedpine før,” fortæller akupunktør Peter Werge, som fik besøg af Tove, der ville forsøge om akupunktur og osteopati kunne gøre en forskel. ”Men Tove var så hårdt ramt, at vi blev enige om, at prøve,” fortsætter han.

Det blev en voldsom oplevelse. Efter de første behandlinger, blev Toves symptomer blot værre. ”Det var slemt,” erkender Peter Werge, ”og vi var tæt på at give op.”

Men de næste 2 behandlinger viste en klar bedring. Og efter yderligere et par behandlinger, blev Tove overraskende helt symptomfri.

”Jeg tror, vi var lige overraskede begge to. Det er første gang jeg hører om, at Hortons effektivt er fjernet. Der er naturligvis ingen garanti for, at det ikke kan komme igen, alligevel føles det helt fantastisk at hjælpe et menneske som Tove, der har været så hårdt ramt,” slutter Peter Werge.

Tove har fået livet tilbage. Hovedpinen er væk.