Sort bælte med akupunktur

Simon Kleis er 21 år og fra Randers. Han har sort bælte i karate. En sport han har dyrket, siden han i en alder af bare 8 år blev fascineret af en Bruce Lee karate-film. ”Det vil jeg også gerne kunne,” tænkte han, og begyndte at træne.

I 2011, da Simon var 14 år gammel, fik han en superflot sølvmedalje ved VM, og som 18-årig opnåede han sort bælte i Ashihara Karate.

Men ikke uden lidt hjælp. En skadet tå truede på et tidspunkt Simons muligheder, for at få det sorte bælte. Han blev hjulpet af Peter Werge. Det blev starten på et godt samarbejde. Simon brugte akupunktur både til restitution og til at afhjælpe skader.

Efter en pause på et par år er Simon gået i gang med træningen igen. Denne gang i tæt samarbejde med Kasper Werge. Målet er et internationalt full contact stævne i Belgien den 23. februar. Det er en ny udfordring, som Simon aldrig har stået overfor før.

”Jeg har måttet gå i meget hård træning. Bl.a. skal jeg hærde mine skinneben med træruller, fordi man i full contact ikke må bruge andet end skridt- og tandbeskytter,” men det hjælper Kasper også med. Med et par velplacerede nål forsvinder smerten fra skinnebenene hurtigt. ”Det er ret utroligt,” lyder det fra Simon.

Vi er meget spændte på, hvordan Simon klarer det store stævne. Vi håber det bedste og er lidt stolte af, at vi i Randers har så stærke og målsatte idrætsudøvere som Simon.

Simon Kleis