Ondt i akilles-senen

Bhandling af smerter i akilles-senen

Som mange andre dyrker 54-årige Allan Midtgaard fra Skødstrup løb og cykling for at holde formen i orden. Ind i mellem opstår der skader, som følge af overbelastning. Det skete også for Allan Midtgaard.

”Jeg fik pludselig meget ondt i min akilles-sene. Så ondt at det var svært at gå. Og helt umuligt at løbe eller cykle. Og der var ingen åbenlys årsag. Ingen skift til nye sko eller andre pludselige ændringer,” fortæller Allan Midtgaard, og fortsætter: ”Normalt træner jeg 6 – 12 timer om ugen, kombineret løb og cykling. Som regel træner jeg forholdsvis hårdt, med højt tempo og presser ofte mig selv. Det har jeg gjort i mange år, og kender da også til de skader, der ind i mellem følger med, men dette her med akillesenen har jeg ikke været udsat for før.”

Ofte kan en træningspause løse problemet. Den løsning valgte Allan Midtgaard i første omgang. Ledsaget af hyppig brug af smertelindrende salve.

Efter flere uger uden bedring opsøgte han sin læge. Han forholdte sig til Allan’s alder og anbefalede yderligere mindst en måneds helt ro, samt at han skulle bruge et indlæg i hælen på sit fodtøj, der kunne aflaste den ømme sene.

Da der var gået næsten to måneder og lægens råd ikke havde hjulpet, humpede Allan Midtgaard ind i Peter Werge klinik efter anbefaling fra en god ven.

”Helt ærligt, så tror jeg ikke så meget på andre behandlinger, end den min læge står på mål for, og oven i dette hader jeg nåle, så det var med beskedne forventninger, jeg mødte Peter Werge. Men mere end tre måneders pause fra træningen og ingen bedring i akilles-senen kaldte på handling og nytænkning,” beretter Allan Midtgaard.

Mødet med Peter Werge blev på flere måder skelsættende. Angsten for nåle blev hurtigt manet i jorden og troen på andre behandlere end egen læge fik en kraftig revision.

”Peter fik stille og roligt analyseret problemet. Han fik også sat nålene, som sendte mig ud i en dejlig afslappet tilstand. Nålene var så små, at jeg næsten intet mærkede. Og efter 20 minutters afslapning fandt han nogle meget ømme områder i knæhasen og under anklen på det dårlige ben. Dagen efter var alle smerter væk. Efter to dage begyndte jeg at løbetræne igen. Jeg var målløs,” lyder det fra en glad Allan Midtgaard.

”Siden har jeg opsøgt Peter, når der opstår en fiberskade eller andre småskader som følge af træningen. Aldrig har jeg oplevet, at skader forsvinder så hurtigt. Det har han virkelig styr på, og jeg kan bare anbefale andre, som træner meget, at opsøge Peter, når skaderne melder sig,” slutter Allan Midtgaard.